Reactie

Zwolle reageert op Schreuder-vertrek: 'De interesse in hem was altijd al groot'

Zwolle reageert op Schreuder-vertrek: 'De interesse in hem was altijd al groot'

27-06-2023 09:36

Marcel Boudesteyn, technisch directeur van PEC Zwolle, vind het jammer dat Dick Schreuder afscheid neemt van de club. De bestuurder geeft op de clubsite aan dat er veel interesse is geweest voor de oefenmeester sinds hij het stokje in Overijssel overnam.

Dinsdagochtend trad PEC uit het niets met het bericht naar buiten. Schreuder gaat 'elders in Europa' aan de slag en volgens Voetbal International zou het om een Spaanse club gaan die niet op het hoogste niveau actief is. Welke club het precies is, blijft nog gissen.

"Dick had nog een contract tot medio 2025. Die periode hadden we graag volgemaakt, maar de interesse van clubs uit binnen- en buitenland was al die tijd groot", begint Boudesteyn (derde van links naar rechts op de foto) op de clubsite, die alles behalve een wrok koestert. "Het siert Dick dat hij de voorbije maanden is gebleven en samen met zijn team PEC Zwolle heeft teruggebracht naar de Eredivisie. Het is ontzettend jammer dat hij ons nu gaat verlaten, maar ook dat hoort bij de voetballerij. Ik wens Dick en ook Johan veel succes voor de toekomst en dank hen voor bewezen diensten", besluit de bestuurder, die ook hint op een vertrek van assistent-trainer Johan Plat.

Wie de opvolger van Schreuder bij PEC gaat worden is onbekend, maar volgens de club hoeft het niet lang te duren voordat daar meer duidelijkheid in wordt verschaft. Op de clubsite staat dat PEC 'op hele korte termijn' een nieuwe trainer aan gaat kondigen.