Transfernieuws

'Feyenoord-scouts reizen af naar Noorwegen om 19-jarige buitenspeler te bekijken'

'Feyenoord-scouts reizen af naar Noorwegen om 19-jarige buitenspeler te bekijken'

26-06-2023 17:37

Feyenoord heeft haar oog laten vallen op het Noorse talent Tobias Fjeld Gulliksen. Dat meldt TV2 maandagmiddag. Een Rotterdamse delegatie zat zondag op de tribune bij het duel tussen Strømsgodset en Bodø/Glimt.

Gulliksen, een 19-jarige aanvaller die tot medio 2024 vastligt bij eerstgenoemde club, geniet interesse van meerdere clubs uit Europa. Zo zouden naast Feyenoord ook scouts van Sturm Graz aanwezig zijn geweest. Omdat hij nog een doorlopend contract heeft, is een afkoopclausule verplicht. Het is niet bekend of de Rotterdammers ook bereid zijn om een bedrag op tafel te leggen. In eerste instantie waren ze alleen naar Noorwegen afgereisd om Gulliksen te bekijken.

Gulliksen is met zijn 1 meter 77 een relatief kleine speler, die zowel op linksbuiten als vlak achter de spitsen uit de voeten kan. Hij speelde tot dusver in totaal 66 wedstrijden voor Strømsgodset in de Eliteserien. Daarin scoorde hij zeven keer en gaf hij ook zes assists. Twee weken geleden maakte hij zijn debuut voor Jong Noorwegen.