Transfernieuws

'Volgende Chelsea-speler naar de zandbak: transfer Koulibaly zo goed als rond'

'Volgende Chelsea-speler naar de zandbak: transfer Koulibaly zo goed als rond'

24-06-2023 07:29

Kalidou Koulibaly vertrekt van Chelsea naar Al-Hilal uit Saudi-Arabië. De Senegalese centrumverdediger én de Londenaren hebben een akkoord bereikt met de club die al enige tijd een oogje op hem heeft. Daarmee is hij één van de tot dusver vier Chelsea-spelers die deze zomer de overstap maakt naar de zandbak.

Want waar eerder N'Golo Kanté al werd gepresenteerd bij Al-Ittihad, lijken ook Hakim Ziyech en Edouard Mendy voor het grote geld te kiezen. Koulibaly gaat volgens Fabrizio Romano een contract voor drie jaar tekenen bij de recordkampioen van Saudi-Arabië. Hij wordt daar de teamgenoot van Ruben Néves, die voor 55 miljoen euro van Wolverhampton Wanderers komt.

De 32-jarige Koulibaly speelde nog maar een klein jaartje voor Chelsea. The Blues namen hem in de zomer van 2022 over van Napoli, maar op Stamford Bridge kwam hij echter mondjesmaat uit de verf. Mede door een hamstringblessure speelde hij slechts 23 competitiewedstrijden. Daarin wist hij twee keer het net te vinden.

Chelsea moet door Financial Fair Play-regels afstand doen van een aantal spelers. Vele van hen gaan vertrekken daarom naar Saudi-Arabië, omdat een nationaal investeringsfonds nauwe banden heeft met Todd Boelhy, de eigenaar van de Engelse club. Ben je benieuwd hoe dat precies zit? VoetbalNieuws schreef er al eens een artikel over, die je hieronder kunt lezen!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!