Transfernieuws

'Chelsea-sterren kiezen massaal voor de zandbak: Koulibaly en Mendy vertrekken'

'Chelsea-sterren kiezen massaal voor de zandbak: Koulibaly en Mendy vertrekken'

21-06-2023 11:57

Kalidou Koulibaly en Edouard Mendy gaan Chelsea hoogstwaarschijnlijk verlaten voor de Saudi Pro League. Dat meldt Fabrizio Romano. Eerder op de woensdag werd N'Golo Kanté al gepresenteerd bij Al Ittihad.

De Italiaanse transferexpert laat weten dat de deals van Koulibaly en Mendy zo goed als rond zijn. Eerstgenoemde gaat de overstap maken naar Al Hilal, de 32-jarige centrumverdediger uit Senegal gaat een contract voor drie jaar tekenen in de zandbak. Landgenoot Mendy vertrekt naar alle waarschijnlijkheid naar Al-Ahli, waar hij samen zal gaan spelen met voormalig sc Heerenveen-middenvelder Hicham Faik. De Chelsea-keeper is persoonlijk akkoord met een deal voor drie seizoenen.

Kanté, voormalig ploeggenoot van Koulibaly en Mendy, werd eerder op de woensdag gepresenteerd bij Al Ittihad. Hij verlaat Chelsea transfervrij en heeft naar verluidt een contract voor drie seizoen getekend met een waarde van driehonderd miljoen euro. Hakim Ziyech werd woensdagochtend ook al gelinkt aan een transfer naar Saoedi Arabië. Hij zal op korte termijn een contract gaan tekenen bij Al-Nassr, de club waar Cristiano Ronaldo onder contract staat.