Nieuws

'Guardiola heeft gewenste versterking binnen: Chelsea-leegloop dreigt'

'Guardiola heeft gewenste versterking binnen: Chelsea-leegloop dreigt'

21-06-2023 12:24 Laatste update: 12:26

Mateo Kovacic gaat de overstap van Chelsea naar Manchester City maken, meldt transferexpert Fabrizio Romano. De Kroatische middenvelder moet de eerste aanwinst van dit seizoen worden van de Champions League-winnaar.

Na het binnenhalen van Kalvin Philips en Jack Grealish in vorige transferperiodes, willen The Citizens nu weer shoppen in de eigen competitie. Kovacic, die dit seizoen 37 wedstrijden speelde voor Chelsea, moet de Londense grootmacht volgens Romano zo'n 35 miljoen euro opleveren.

De middenvelder die dit weekend met zijn Kroatië nog het Nederlands elftal met 2-4 wist te verslaan, is persoonlijk rond met de blauwe club uit Manchester. De enige formaliteit is de medische keuring, die in de aankomende dagen plaats gaat vinden. 

Met Kovacic vertrekt er weer een belangrijke speler bij Chelsea. Eerder werd bekend dat N’Golo Kanté vertrekt naar Al-Ittihad, Hakim Ziyech op het punt staat de overstap te maken naar Al-Nassr, Kalidou Koulibaly hoogstwaarschijnlijk de overstap maakt naar Al Hilal en Édouard Mendy naar Al-Ahli zal verkassen. In tegenstelling tot zijn ploeggenoten vertrekt Kovacic niet naar het Midden-Oosten en kiest hij ervoor actief te blijven in de Premier League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!