Transfernieuws

'Ziyech en Chelsea bereiken akkoord: middenvelder wordt ploeggenoot van Ronaldo'

'Ziyech en Chelsea bereiken akkoord: middenvelder wordt ploeggenoot van Ronaldo'

21-06-2023 09:08 Laatste update: 23:07

Hakim Ziyech gaat zo goed als zeker voor een transfer naar Al-Nassr, zo meldt Fabrizio Romano woensdagochtend. De club uit Saudi-Arabië heeft een persoonlijke akkoord bereikt met zowel speler als zijn club Chelsea.

Mocht alles daadwerkelijk gaan zoals er wordt geschetst, dan tekent Ziyech een contract tot 2026 bij Al-Nassr. De voormalig speler van onder meer Ajax ligt nog tot 2025 vast bij Chelsea, maar de club heeft te kennen gegeven mee te willen werken aan een transfer. Daarmee komt er een einde aan de teleurstellende periode op Stamford Bridge van Ziyech, die afgelopen winter nog heel dicht bij een huurtransfer naar Paris Saint-Germain was.

De transfer van Ziyech betekent dat alweer de vierde topspeler deze zomer een overstap maakt naar Saudi-Arabië. Karim Benzema, N’Golo Kanté (beide Al-Ittihad) en Ruben Neves (Al-Hilal) gingen hem onlangs voor. De aanvaller wordt ploeggenoot van Cristiano Ronaldo, die een halfjaar eerder al dezelfde weg bewandelde.

Ziyech speelde dit seizoen 24 wedstrijden voor Chelsea. Aan slechts een kwart van die wedstrijden mocht hij als basisspeler aantreden. In 2020 betaalde de Engelse grootmacht nog veertig miljoen euro voor hem aan Ajax.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!