Nieuws

'United wil City en Arsenal dwarszitten en mengt zich in transferstrijd'

'United wil City en Arsenal dwarszitten en mengt zich in transferstrijd'

22-06-2023 15:37 Laatste update: 16:32

Manchester United mengt zich naar verluidt in de strijd om Declan Rice, zo meldt The Times. De middenvelder, die hoog op de lijst staat bij zowel Arsenal als Manchester City, kan nu ook rekenen op de interesse van de ploeg van Erik ten Hag. De kans lijkt echter klein dat The Red Devils met de peperdure middenvelder aan de haal gaan.

Rice heeft zelf aangegeven graag naar Arsenal te willen verhuizen, maar de interesse van Manchester City en nu dus ook Manchester United zou de dynamiek van de situatie kunnen veranderen. West Ham is naar verluidt geïnteresseerd in het organiseren van een biedingsoorlog voor de middenvelder, in een poging om zijn prijs verder op te drijven.

Het verbeterde bod van Arsenal, van om en nabij 87 miljoen plus 17 miljoen euro in bonussen, voldeed niet aan de vraagprijs van The Hammers. Deze wordt geschat op ongeveer 140 miljoen euro, een prijs waarmee West Ham een nieuw record zou willen zetten voor de hoogste transfersom betaald door een Engelse club.

Manchester United zou volgens bronnen niet bereid zijn om een dergelijk bedrag te betalen. Wel zouden ze bereid zijn om spelers in de deal te betrekken. Dit zou onder meer Scott McTominay en Harry Maguire betreffen. West Ham zou interesse hebben in McTominay, terwijl ook middenvelder Tomas Soucek als mogelijke ruilhandel genoemd wordt.

Het is nog onzeker hoe de aanwezigheid van United in de race om Rice de situatie zal beïnvloeden. The Red Devils zouden er echter ook geen problemen mee hebben om simpelweg de prijs omhoog te drijven voor de concurrentie.