Waarom kiezen juist zoveel Chelsea-spelers voor een avontuur in Saudi-Arabië?

De reden dat Chelsea-spelers kiezen voor een avontuur in Saudi-Arabië
21 juli om 22:50
Laatste update: 21 juli om 22:50

Al Ahli maakte woensdag de transfer van Édouard Mendy wereldkundig. Eerder vertrokken N'Golo Kanté en Kalidou Koulibaly ook al naar Saudi-Arabië en naar verwachting volgen Hakim Ziyech en Pierre-Emerick Aubameyang. Waarom vertrekken zoveel Chelsea-spelers naar Saudi-Arabië? VoetbalNieuws legt het je uit.

Het lijkt er sterk op dat Chelsea schoon schip wil maken na de teleurstellende twaalfde plaats in de Premier League afgelopen seizoen. De verwachting is dat clubeigenaar Todd Boelhy opnieuw flink wil investeren in de selectie en hiervoor moet ruimte gemaakt worden. Sinds de komst van Boelhy gaf Chelsea om en nabij 700 miljoen euro (!) uit aan transfers. Om bij nieuwe, inkomende transfers te blijven voldoen aan de regels omtrent Financial Fair Play zal de club eerst afscheid moeten nemen van een aantal spelers.Waarom kiezen juist zoveel Chelsea-spelers voor een avontuur in Saudi-Arabië?

Link tussen Chelsea en Saudi Pro League

Mason Mount, Mateo Kovacic en Kai Havertz vertrekken hoogstwaarschijnlijk naar andere Premier League-clubs, maar dat het eerder genoemde vijftal kiest voor een avontuur in Saudi-Arabië schijnt geen toeval te zijn. Het Saudische Public Inverstment Fund (PIF), dat sterk in investeert in de nationale competitie, heeft ook belangen in het bedrijf Clearlake Capital. Dit bedrijf is samen met Boelhy eigenaar van Chelsea. Het hoeft natuurlijk geen nauwe samenwerking te betekenen tussen de club uit Londen en het land uit het Midden-Oosten, maar de recente transfergeruchten rondom Chelsea maakt dit feit extra opmerkelijk.