'Havertz verlaat Chelsea en maakt zich op voor transfer binnen Londen'

Kai Havertz, Chelsea, Arsenal, Bayern Munchen
18 juni 2023 om 11:48

Kai Havertz is hard op weg naar Arsenal, meldt Sky Deutschland. De aanvaller van Chelsea lijkt daarmee de eerste grote aanwinst van de ploeg van Mikel Arteta te gaan worden.

Volgens journalist Florian Plettenberg van Sky heeft Arsenal een bod van rond de tachtig miljoen euro neergelegd voor de aanvallende middenvelder van Chelsea. De Duitser zou wel al rond zijn met The Gunners waardoor een overstap snel beklonken kan worden. Met het bod van tachtig miljoen voldoet de ploeg van Arteta aan de vraagprijs die Chelsea voor ogen had. The Blues willen zelf ruimte maken in de selectie aangezien binnen afzienbare tijd Christopher Nkunku en Nicolas Jackson naar Stamford Bridge moeten komen.

Havertz genoot ook interesse van Bayern München, maar lijkt er dus toch voor te kiezen om in Londen te blijven. Eerder kwam Havertz al uit voor Bayer Leverkusen, maar een transfer terug naar zijn thuisland lijkt dus van de baan te zijn. Bayern zou namelijk van het management van Havertz te horen hebben gekregen dat de gesprekken met Arsenal al in een vergevorderd stadium zijn.