Transfernieuws

'Van de Beek moet speelminuten maken, United klopt aan bij Italianen'

'Van de Beek moet speelminuten maken, United klopt aan bij Italianen'

22-06-2023 06:41

Donny van de Beek is volgens Gianluca di Marzio één van de kandidaten om Manchester United komende zomer op huurbasis te gaan verlaten. De Italiaanse journalist meldt dat The Red Devils onder meer bij AS Roma zouden hebben geïnformeerd naar de mogelijkheden.

Een huurperiode zou voor Van de Beek een ideale manier zijn om aan speelminuten te komen. De Nederlandse middenvelder speelt namelijk ook onder manager en landgenoot Erik ten Hag maar zeer weinig. In het afgelopen Premier League-seizoen kwam hij namelijk slechts zeven keer in actie, waarvan twee als basisspeler.

De Engelsen zouden daarom een voorstel hebben ingediend om de 26-jarige tijdelijk te stallen bij AS Roma. Ondanks dat de club van hoofdcoach José Mourinho daar momenteel geen prioriteit in ziet, zouden ze zich wel zeer binnenkort over de mogelijke huurtransfer gaan buigen. De Italianen kampen met financiële problemen, waardoor ze creatief moeten zijn in hun transferbeleid.

Van de Beek zou naar verluidt zelf ook niet onwelwillend tegenover een avontuur bij een andere club staan, omdat hij zijn moeilijke uitgangspositie realiseert. De oud-Ajacied lag lang uit de roulatie vanwege een knieblessure, waardoor hij volgens Ten Hag een ontwikkelingsachterstand had ten opzichte van zijn teamegenoten. In een eerder stadium werd hij al eens verhuurd aan Everton.