Nieuws

'Heitinga heeft mij heel erg geholpen om echt een volwassen voetballer te worden'

'Heitinga heeft mij heel erg geholpen om echt een volwassen voetballer te worden'

20-06-2023 21:12 Laatste update: 21:15

Sven Botman vindt John Heitinga de beste trainer die hij heeft gehad in de jeugdopleiding van Ajax. Volgens de verdediger van Newcastle United heeft de voormalig hoofdtrainer van de Amsterdammers hem geholpen om een volwassen voetballer te worden.

"John Heitinga is de beste trainer die ik heb gehad", vertelt Botman op de officiële clubsite van Ajax. De 23-jarige verdediger kreeg in de A1, in het seizoen 2017/2018, training van Heitinga. "Het was mijn laatste jaar in de jeugd. Als klein kind denk je niet aan wat je moet doen om profvoetballer te worden, later wel. Hij heeft mij heel erg geholpen om echt een volwassen voetballer te worden."

Botman is sowieso te spreken over de jeugdopleiding van Ajax. "Het was mijn tweede thuis en heeft mij gevormd tot de persoon die ik ben", zegt de verdediger, die zich kan herinneren dat ze bij Ajax op de kleinste dingen letten. "Mijn ouders mochten nooit mijn tas dragen, maar dat moest ik zelf doen. Dit soort kleine dingen maken kenbaar dat Ajax zich verantwoordelijk voelt voor de spelers."