Transfernieuws

'Ajax strikt 16-jarig aanvallend talent van voormalig club van Kasper Dolberg'

'Ajax strikt 16-jarig aanvallend talent van voormalig club van Kasper Dolberg'

20-06-2023 12:32

Volgens de Deense krant Ekstrabladet gaat Ajax zich binnenkort versterken met Lasse Abildgaard. De Amsterdammers maken naar verluidt één miljoen euro over aan Silkeborg IF voor de 16-jarige buitenspeler.

Abildgaard draaide proeftrainingen bij RB Salzburg, Manchester United en Ajax, maar kiest voor laatstgenoemde club. Daar was hij eind 2022 op stage. De aanvaller, die meerdere posities in de voorhoede kan bezetten, heeft volgens het medium veel indruk gemaakt op de Amsterdamse scouting. 'De officiële bekendmaking zal nog even op zich laten wachten, maar de verwachting is dat alles rond komt', zo valt er te lezen.

De jongeling speelde tot dusver zijn wedstrijden voor het Onder 19-team van Silkeborg. Ajax deed in het verleden al eens zaken met de club uit de Superligaen. In 2015 pikten ze Kasper Dolberg op van de ploeg die afgelopen seizoen nog uitkwam in de Conference League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!