Transfernieuws

BILD: Álvarez bereikt persoonlijk akkoord met Dortmund, Ajax-deal snel verwacht

BILD: Álvarez bereikt persoonlijk akkoord met Dortmund, Ajax-deal snel verwacht

19-06-2023 13:37

Edson Álvarez heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Borussia Dortmund, meldt BILD. Volgens het toonaangevende Duitse medium is de kans groot dat de deal met Ajax er snel van gaat komen.

Dat Álvarez deze zomer een transfer gaat maken is al lange tijd onvermijdelijk. De Mexicaan is erg enthousiast over een transfer naar Dormtund, klinkt het. Op persoonlijk vlak zijn de partijen al rond, maar nu moeten de clubs er nog uit zien te komen. Ajax verlangt een bedrag van 45 miljoen euro, maar daar willen Die Borussen niet aan. BILD verwacht dat er uiteindelijk een deal zal worden gesloten voor een vast bedrag van 35 miljoen euro plus bonussen.

Dat betekent dat Álvarez zijn gehoopte transfer zo goed als zeker gaat maken. Afgelopen zomer was de middenvelder dicht bij een stap naar de Premier League, maar daar werkte Ajax niet aan mee. Chelsea was destijds bereid om een bedrag van 63 miljoen euro over te maken naar de Amsterdammers. Dat bedrag zal het niet gaan worden, maar alsnog is de verwachte transfersom een veelvoud van de vijftien miljoen die destijds voor hem werd betaald.

Momenteel is Álvarez ook nog met heel andere zaken bezig. De Mexicaan bereidt zich met zijn land voor op de Gold Cup.