Transfernieuws

Ajax en Heitinga zijn eruit: doorlopend contract vertrokken trainer ontbonden

Ajax en Heitinga zijn eruit: doorlopend contract vertrokken trainer ontbonden

18-06-2023 18:01 Laatste update: 19-06-2023 09:14
1

John Heitinga en Ajax gaan definitief uit elkaar. De club laat via de officiële kanalen weten dat de twee partijen akkoord zijn over een contractontbinding. 

Heitinga had nog een contract tot medio 2025, maar de Amsterdammers en de trainer zijn het eens geworden over eeen ontbinding. Het contract loopt nu 1 juli 2023 af. De trainer nam na het ontslag van Alfred Schreuder dit seizoen het stokje over als hoofdtrainer van Ajax. In krap een half jaar wist Heitinga niet voldoende te overtuigen om aan te blijven als hoofdtrainer. Die vacature staat inmiddels niet meer open. Maurice Steijn komt over van Sparta Rotterdam en staat komend seizoen voor de groep. 

In totaal kwam Heitinga 15 seizoenen als speler voor Ajax uit. Sinds 2016 maakte hij deel uit van de technische staf van de jeugdopleiding. Als trainer van Jong Ajax was hij betrokken bij de ontwikkeling van veelbelovende talenten en speelde een belangrijke rol in het succes van Ajax op jeugdniveau. Het is onbekend wat Heitinga komend seizoen gaat doen.