Transfernieuws

'AZ moet vrezen voor vertrek, Man United geïnteresseerd in smaakmaker'

'AZ moet vrezen voor vertrek, Man United geïnteresseerd in smaakmaker'

09-06-2023 12:54 Laatste update: 12:58
6

Jesper Karlsson staat nadrukkelijk in de belangstelling van Manchester United en Fulham. De vleugelspeler van AZ Alkmaar heeft wederom een sterk seizoen achter de rug en kan voor een miljoenenbedrag mogelijk vertrekken. 

Volgens Corriere dello Sport is onder meer SS Lazio geïnteresseerd in de Zweed, maar moet de Italiaanse club vrezen voor Premier League-interesse. Onder meer Manchester United, Tottenham Hotspur en Fulham houden de situatie van de spelmaker nauwlettend in de gaten. In de winter ontstonden ook al geruchten dat The Red Devils geïnteresseerd waren in Karlsson.

AZ maakte dit seizoen indruk in de Conference League en ging in de halve finale nipt ten onder tegen West Ham United, dat uiteindelijk het toernooi won. Vanwege de internationale successen van de Alkmaarders staan meerdere spelers goed op de kaart in Europa: zo zou Milos Kerkez richting Benfica kunnen vertrekken.

AZ verlangt twintig miljoen euro voor Karlsson, die in 2020 overkwam van het Zweedse Elfsborg. De Alkmaarders betaalden destijds ruim tweeënhalf miljoen euro voor de linksbuiten. Het contract van Karlsson loopt tot 2026 door in het AFAS Stadion.