Dit zijn de tien duurste aankopen in de clubgeschiedenis van Real Madrid

Duurste transfers Real Madrid
7 juni om 18:15
Laatste update: 7 juni om 18:17

Jude Bellingham maakt voor een astronomisch bedrag van 103 miljoen euro de overstap van Borussia Dortmund naar Real Madrid. De Engelse middenvelder komt hiermee binnen op plek twee in de lijst van duurste aankopen van De Koninklijke. VoetbalNieuws zet de tien duurste transfers van Real Madrid op een rijtje!

De transfer van Bellingham naar de Spaanse hoofdstad hing al een tijdje in de lucht, maar woensdagmiddag werd de overstap dan eindelijk wereldkundig gemaakt door Borussia Dortmund. De talentvolle tiener is de veertiende speler die voor meer dan honderd miljoen euro een transfer maakt. Voor Real Madrid is hij de derde speler, Eden Hazard (115 miljoen euro) en Gareth Bale (101 miljoen euro) gingen de international van Engeland voor.

Sinds de aanstelling van president Florentino Pérez in 2000 strooide Real Madrid met miljoenen. Luís Figo was de eerste grootheid die voor een gigantisch bedrag naar Madrid kwam in datzelfde jaar. Vanaf dat seizoen werd er ieder jaar één grootheid gehaald door De Koninklijke. Na zes jaar hield Pérez het voor gezien om drie jaar later weer terug te keren bij Real Madrid. In zijn tweede periode bij de Spaanse grootmacht haalde hij onder meer Kaká, Cristiano Ronaldo en Karim Benzema naar de Spaanse hoofdstad.

Top 10 duurste aankopen

1. Eden Hazard, 115 miljoen euro (Chelsea)
2. Jude Bellingham, 103 miljoen euro (Borussia Dortmund)
3. Gareth Bale, 101 miljoen euro (Tottenham Hotspur)
4. Cristiano Ronaldo, 94 miljoen euro (Manchester United)
5. Aurélien Tchouaméni, 80 miljoen euro (AS Monaco)
6. Zinédine Zidane, 77,50 miljoen euro (Juventus)
7. James Rodríguez, 75 mijloen euro (AS Monaco)
8. Kaká, 67 miljoen euro (AC Milan)
9. Luka Jovic, 63 miljoen euro (Eintracht Frankfurt)
10. Luís Figo, 60 miljoen euro (FC Barcelona)