Transfernieuws

Transfer van Bellingham naar Real rond, 'Dortmund kan zaken doen met Álvarez'

Transfer van Bellingham naar Real rond, 'Dortmund kan zaken doen met Álvarez'

07-06-2023 15:50 Laatste update: 16:50

Real Madrid en Borussia Dortmund hebben een akkoord bereikt over de transfer van Jude Bellingham. Dat bevestigt de Duitse club woensdagmiddag. De Koninklijke zou meer dan honderd miljoen euro gaan betalen voor de Engelse middenvelder.

Daarom zou er sprake zijn van één van de grootste deals ooit uit de geschiedenis van beide clubs. Eind deze week zou Bellingham zijn medische keuring ondergaan in de Spaanse hoofdstad. De middenvelder had zijn zinnen al enige tijd gezet op een overstap naar Real, waardoor een transfer slechts een kwestie van tijd bleek. Mede daardoor bleken clubs als Manchester City en Liverpool kansloos in de strijd om zijn handtekening.

Bellingham werd in 2020 door Dortmund overgenomen van Birmingham City. Bij de Duitsers groeide hij uit tot één van de meest talentvolle middenvelders ter wereld. In het afgelopen Bundesliga-seizoen scoorde hij in 31 competitiewedstrijden acht keer en gaf hij ook vijf assists. Op de laatste speeldag gaven ze het landskampioenschap nog uit handen door gelijk te spelen tegen Mainz 05.

De transfer van Bellingham zal ook bij Ajax een belletje doen rinkelen. Dortmund zou namelijk meteen door willen schakelen om Edson Álvarez voor zo'n 35 miljoen euro te kopen. Dat zou alleen mogelijk zijn wanneer de club het geld van Real binnen had.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!