Transfernieuws

'Nederlandse top krijgt concurrentie uit het buitenland voor Mbuyamba'

'Nederlandse top krijgt concurrentie uit het buitenland voor Mbuyamba'

16-05-2023 13:44

Er was al de nodige Nederlandse belangstelling voor hem, maar Xavier Mbuyamba staat er ook in het buitenland goed op. De 21-jarige verdediger heeft ook de interesse gewekt van de Celtic en Watford.

Eerder deze week bracht Fabrizio Romano het nieuws dat PSV, Ajax en AZ de verrichtingen van Mbuyamba in de gaten houden. Daar komen Celtic en Watford volgens Sky Sports nu ook bij. Eerstgenoemde club had eerder Virgil van Dijk onder contract, wat een speler is waarmee Mbuyamba vaak vergeleken wordt.

Mocht Mbuyamba ervoor kiezen om bij Watford aan de slag te gaan, dan komt hij met een landgenoot te spelen. Wesley Hoedt, die eveneens centraal in de defensie staat, maakte afgelopen winter de overgang naar de club uit de Championship. Het zou niet de eerste keer zijn dat Mbuyamba in Engeland neerstrijkt. Hij doorliep de jeugdopleiding van Chelsea.

Hoe Mbuyamba er zelf in staat, is onbekend. De mandekker liet al aan De Telegraaf weten dat hij alles binnenkort met zijn zaakwaarnemer gaat bespreken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!