Mbuyamba staat open voor transfer: 'Binnenkort bespreken wat er speelt'

Xavier Mbuyamba, Volendam, Mbuyamba Volendam
16 mei om 09:22

Xavier Mbuyamba is één van de revelaties dit seizoen bij FC Volendam. De verdediger lijkt komende zomer een stap te kunnen gaan maken, maar zou een extra jaar in de Eredivisie ook goed vinden.

Mbuyamba kwam afgelopen weekend tegen Sparta Rotterdam tweemaal tot scoren. Daarmee steeg zijn aantal doelpunten dit seizoen al naar vijf en dat is als centrale verdediger een behoorlijk aantal. De verdediger blijft zelf echter rustig onder alle aandacht die hij nu krijgt. "Dit was mijn eerste jaar in het mannenvoetbal. Ik heb alles gespeeld, laten zien dat ik goed mee kan komen en ben fit gebleven. Dat is top. Over mijn prestatie kan ik niet klagen", begint Mbuyamba tegenover De Telegraaf waarna hij ingaat op zijn toekomst. "Mijn zaakwaarnemer is in Nederland en binnenkort bespreken we wat er allemaal speelt. Er zal wel interesse zijn. Maar de belangrijkste vraag is of een overstap goed voor mij is. Als dat niet zo is, dan blijf ik. Ik heb gezegd dat ik maximaal twee jaar bij FC Volendam blijf en dit is het eerste seizoen."

Na avonturen bij FC Barcelona en Chelsea keerde Mbuyamba afgelopen zomer terug in Nederland bij Volendam. Bij de huidige nummer veertien speelt Mbuyamba samen met de technisch begaafde Carel Eiting. "Het is top om zo iemand in je team te hebben", stelt Mbuyamba over de middenvelder. "Hoe hij die bal erin gooit, is echt lekker, man. We weten dat we tegenstanders pijn kunnen doen. En ons doel is ook om elke wedstrijd uit een corner of een vrije trap te scoren."