Exclusive

Wie zijn de top-5 best betaalde Feyenoord-spelers van dit seizoen?

Wie zijn de top-5 best betaalde Feyenoord-spelers van dit seizoen?

15-05-2023 20:55 Laatste update: 20:59

Feyenoord is de kersverse kampioen van Nederland. Hoewel Ajax en PSV veel meer financiële middelen hadden dit seizoen, vocht het hechte collectief van Arne Slot zich afgelopen zondag naar de zestiende landstitel in de clubgeschiedenis. Welke vijf Feyenoorders verdienen dit seizoen het meest in Rotterdam-Zuid? VoetbalNieuws zoekt het voor je uit.

5. Santiago Gimenez

Gimenez staat op plek vijf in het rijtje best betaalde spelers van Feyenoord. De Mexicaanse aanvalsleider tekende afgelopen zomer een vierjarig contract in De Kuip. Hij kwam over van Cruz Azul, dat uitkomt op het hoogste niveau in Mexico. De 22-jarige spits bewees dit jaar zijn waarde met vijftien goals en drie assists in dertig competitieduels tot dusver. De Mexicaan verdient een bedrag van 904.800 euro in Rotterdam-Zuid.

4. Dávid Hancko

Hancko maakte afgelopen zomer ook de overstap naar Feyenoord. De Slowaakse verdediger verdient jaarlijks honderd euro meer dan Gimenez: 904.900 euro. Hancko kwam over van Sparta Praag en speelde dit seizoen 29 competitiewedstrijden voor de Rotterdamse kampioen. Hierin was hij goed voor twee goals en vier assists. Hancko ligt tot de zomer van 2026 vast in Rotterdam.

3. Fredrik Bjørkan

Bjørkan kwam in de zomer van 2022 ook als nieuwkomer binnen bij Feyenoord. De Noorse linksback werd voor één jaar gehuurd van Hertha BSC, maar zijn huurperiode liep anders dan verwacht. Aangezien hij niet aan spelen toekwam onder Arne Slot, besloten speler en club in overleg uit elkaar te gaan. De Noor kon in Rotterdam naar verluidt een salaris van 1.025.440 euro opstrijken. Het is onduidelijk welk bedrag Feyenoord uiteindelijk heeft moeten betalen voor de voormalig huurling.

2. Oussama Idrissi

Idrissi staat op plek twee in het rijtje best betaalde Feyenoorders. De vleugelaanvaller met Marokkaanse roots kwam aan het begin van dit seizoen op huurbasis over van Sevilla. De Rotterdammers moesten een fors salaris betalen om de voormalig speler van onder meer AZ en Ajax naar Rotterdam-Zuid te halen, namelijk 1.085.760 euro. Idrissi was dit Eredivisie-seizoen tot dusver betrokken bij negen Feyenoord-treffers.

1. Sebastian Szymański

Szymański is de best betaalde speler in de Feyenoord-selectie. Evenals Idrissi speelt de Poolse creatieveling dit seizoen op huurbasis voor de kersverse landskampioen. De spelmaker van Feyenoord verdient een astronomisch bedrag van 2.231.840 euro in Rotterdam-Zuid. De Pool, die dit seizoen wordt gehuurd van Dinamo Moskou, kwam dit seizoen tot dusver in 27 competitieduels in actie. Hierin was hij goed voor negen doelpunten en vier assists.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sebastian Szymański (@szymanski__11)