Transfernieuws

'Amrabat boven Gündogan: FC Barcelona wil Marokkaan als Busquets-opvolger'

'Amrabat boven Gündogan: FC Barcelona wil Marokkaan als Busquets-opvolger'

11-05-2023 10:58 Laatste update: 11:01
1

Sofyan Amrabat is volgens Diario SPORT kandidaat nummer één om Sergio Busquets op te volgen bij FC Barcelona. Het Spaanse dagblad weet dat de Blaugranas de Fiorentina-middenvelder liever binnenhalen dan Manchester City-ster Ilkay Gündogan.

De in Nederland geboren international van Marokko zou beter de rol van Busquets kunnen overnemen dan Gündogan dat kan, aldus SPORT. Toch is een transfer van Amrabat nog allerminst een zekerheid. De krant stipt aan dat de mogelijkheden van FC Barcelona beperkt zijn door de Europese regelgeving rondom Financial Fair Play.

In de afgelopen maanden werd Gündogan, die bij Manchester City over een aflopend contract beschikt bij The Citizens, steevast in verband gebracht met een transfer naar de La Liga-koploper. Naar verluidt ziet de Duits international een overstap zelf ook zitten. Amrabat, in het verleden actief bij onder Feyenoord en FC Utrecht, ligt nog tot medio 2024 vast bij La Viola.

Op het voorbije WK in Qatar maakte Marokko aan de hand van de 25-jarige middenvelder grote indruk. In de winter werd Amrabat al nadrukkelijk aan een transfer naar FC Barcelona gelinkt, maar zover kwam het toen niet. Hij ligt bij de Italiaanse subtopper nog tot medio 2024 vast. Zijn marktwaarde wordt door de Duitse website Transfermarkt geschat op zo'n 25 miljoen euro.