Nieuws

Open sollicitatie richting Feyenoord: 'Dan zeg ik zonder twijfel ja'

Open sollicitatie richting Feyenoord: 'Dan zeg ik zonder twijfel ja'

09-05-2023 10:52 Laatste update: 11:03

Mocht Feyenoord ooit weer bij Gustavo Hamer aankloppen voor een eventuele terugkeer, dan zegt hij zonder twijfel 'ja'. Dat vertelt de middenvelder in gesprek met VoetbalPrimeur. De 25-jarige Hamer, die in Nederland actief was voor PEC Zwolle, FC Dordrecht en de Rotterdammers, maakt momenteel furore in de Engelse Championship bij Coventry City.

Hamer speelt alles bij Coventry en plaatste zich afgelopen maandag met de club voor de play-offs om promotie naar de Premier League. "Dit team voelt echt als familie", zo vertelt hij. The Sky Blues namen hem in de zomer van 2020 over van PEC Zwolle, toen ze net waren gepromoveerd naar het tweede Engelse niveau. Er was interesse vanuit Frankrijk en België, maar bij Coventry wist hij zeker dat hij alles zou gaan spelen. Bovendien kon hij vier keer zoveel verdienen als hij deed bij PEC.

Hamer, een jeugdproduct van ADO Den Haag en Feyenoord, speelde in het seizoen 2016/2017 nog tweemaal in het rood-wit. Hij heeft daarmee dus een Nederlandse landstitel op zijn naam staan. Hij stelt echter nooit de indruk te hebben gekregen dat Giovanni van Bronckhorst hem een eerlijke kans gaf. "Van vrienden die op de tribune zaten kreeg ik te horen dat de fans echt om me vroegen, maar spelen deed ik nooit. Ik moest van de conditietrainer horen dat de duurdere spelers altijd voorrang kregen, toen wist ik wel dat ik weg moest."

Zijn vertrouwen in Feyenoord was echt kapot toen hij werd verhuurd aan FC Dordrecht, maar technisch directeur Martin van Geel even later geen heil zag in een plek voor Hamer bij het eerste elftal. Hij werd verkocht aan PEC, waar hij indruk maakte. In zijn laatste jaar wilde Feyenoord hem zelfs weer terugkopen. "Een bedrag van drie miljoen euro was al afgesproken. Alleen ging jurist Joris van Benthem ervoor liggen. Een speler die weg is gegaan voor 150.000 euro weer terughalen voor drie miljoen, zou niet voed vallen bij de fans, volgens hem."

De harde gevoelens van toen leven er bij Hamer nu niet meer. Hij staat open voor een nieuwe uitdaging bij Feyenoord, mochten ze bij hem aankloppen. "Voor mij ligt nu de focus op een stap omhoog richting de Premier League, maar een terugkeer bij Feyenoord zou ook enorm aantrekkelijk zijn. Andere topcompetities zouden me ook leuk lijken, maar dit zijn nu mijn echte doelen. Als Feyenoord me belt om terug te komen, dan zeg ik ondanks alles zonder twijfel ja."