Nieuws

Vilhena ziet overeenkomsten bij Feyenoord: 'Niemand staat boven de groep'

Vilhena ziet overeenkomsten bij Feyenoord: 'Niemand staat boven de groep'

06-05-2023 08:48 Laatste update: 08:53

Tonny Vilhena ziet meerdere gelijkenissen tussen de kampioensploeg van Feyenoord in 2017 en het huidige Feyenoord. De middenvelder kijkt met veel trots terug op zijn tijd bij de Rotterdammers.

Vilhena werd in 2017 kampioen met Feyenoord. De middenvelder speelde al jaren voor de Rotterdammers en ziet overeenkomsten met de ploeg van nu. "We hadden geen echte sterspelers. Er was wel degelijk individuele klasse. Eljero (Elia, red.) deed mooie dingen op de vleugel, maakte ook belangrijke goals. Maar iedereen bleef met beide benen op de grond", begint Vilhena tegenover De telegraaf. "En dat zie ik nu ook bij het huidige Feyenoord-elftal. Dat laat prachtig voetbal zien, heeft een aantal mooie spelers, maar niemand wil zich boven de groep stellen."

In 2019 verliet Vilhena Feyenoord voor FK Krasnodar. De middenvelder vertrok na enige tijd weer uit Rusland en kwam via Espanyol terecht bij Salernitana. "Alle ervaringen die ik opdoe, maken me rijker. Ik ben gegroeid als persoon. Je kunt heel je loopbaan uitstippelen, maar het loopt altijd anders. Ik laat dingen altijd op me afkomen en heb van huis uit een ding geleerd: ook met mijn talent moet ik keihard werken om iets te bereiken. Geen woorden maar daden."