Nieuws

Haaland pakt record: wie scoorde er het vaakst in één Premier League-seizoen?

Haaland pakt record: wie scoorde er het vaakst in één Premier League-seizoen?

03-05-2023 22:32 Laatste update: 22:32

Erling Braut Haaland heeft woensdagavond tijdens het duel tussen Manchester City en West Ham United het record van meeste doelpunten in een Premier League-seizoen op zijn naam gezet. Wie streeft de Noor nu definitief voorbij? VoetbalNieuws geeft de informatie.

Haaland

De Noor kwam tot nu toe 31 keer in actie voor Manchester City in de Premier League dit seizoen. Daarin wist Haaland na zijn treffer tegen West Ham United nu 35 keer te scoren. De spits was in ieder geval al degene die het vaakst heeft gescoord in een Premier League-seizoen van 38 wedstrijden. Nu heeft hij ook het échte record te pakken. De aanvaller heeft nog vijf wedstrijden om dit record uit te bouwen. 

Andy Cole

De Engelse spits kwam in het seizoen 1993/1994 tot 34 treffers voor Newcastle United. In die tijd bestond de Premier League uit 22 teams, waardoor er in totaal 42 wedstrijden gespeeld werden. Cole had in totaal veertig wedstrijden nodig voor die 34 goals.

Alan Shearer

Één seizoen later in 1994/1995 wist ook Shearer 34 keer te scoren in een seizoen. Ook in dat seizoen bestond de Premier League uit 22 teams. De Engelse spits, tevens de all time topscorer van de Premier League met 260 doelpunten, wist dat aantal van 34 doelpunten te bereiken in het maximale aantal van 42 wedstrijden voor Blackburn Rovers.

Mohamed Salah

Ook Salah is het benoemen waard. De Egyptenaar wist in het seizoen 2017/2018 maar liefst 32 keer te scoren in 36 wedstrijden voor Liverpool FC. Daarmee kreeg de aanvaller het record van meeste treffers in een Premier League-seizoen van 38 wedstrijden op zijn naam, maar inmiddels staat dat record dus op naam van Haaland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!