Exclusive

Gouden Schoen-klassement: Haaland stevent af op winst, Lacazette klimt omhoog

Gouden Schoen-klassement: Haaland stevent af op winst, Lacazette klimt omhoog

20-05-2023 14:10 Laatste update: 14:12

Erling Haaland vestigde een week geleden het all-time topscorer-record in de Premier League, maar stevent ook hard af op het winnen van de Gouden Schoen. VoetbalNieuws houdt voor je bij wie er nog in de race zijn om zich tot Europees Topschutter van het Jaar te kronen.

1. Erling Haaland (Manchester City) - 36 doelpunten / 72 punten

Dit seizoen staat er geen maat op Haaland bij Manchester City. De goalgetter gaat met 36 doelpunten onbedreigd aan kop van het klassement. Het huidige gemiddelde van de Noor is indrukwekkend: gemiddeld maakt hij 1,03 doelpunt per wedstrijd.

2. Harry Kane (Tottenham Hotspur) - 28 doelpunten / 52 punten

De 29-jarige spits is in de schaduw van Haaland eveneens bezig aan een indrukwekkend seizoen. Alhoewel zijn ploeg Tottenham Hotspur wisselvallig presteert en zondag nog nipt verloor van Liverpool zijn de cijfers van de Engels international uitstekend: in 37 Premier League-wedstrijden was het 28 keer raak. De afgelopen vier jaar was dit genoeg geweest voor de topscorerstitel in de Premier league, maar dit seizoen staat er geen maat op Haaland. 

3. Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) en Alexandre Lacazette - 26 doelpunten / 48 punten

De nummer drie op het lijstje zijn twee spelers uit de Franse competitie: Mbappé en Lacazette. De spits van Paris Saint-Germain kwam weer tweemaal tot scoren tegen AC Ajaccio, terwijl Lacazette namens Olympique Lyon een heel bijzondere prestatie leverde. De ervaren spits kwam in de laatste zeven wedstrijd negenmaal tot scoren waaronder viermaal tegen Montpellier HSC en had daarmee een belangrijk aandeel in de 5-4 zege.


Met zijn vier goals tegen Montpellier klimt Lacazette omhoog in het klassement

De volledige top:

4. Victor Osimhen (SSC Napoli) - 23 doelpunten / 46 punten

5. Jonathan David (Lille OSC) en Robert Lewandowski - 21 doelpunten / 42 punten

6. Enner Valencia (Fenerbahçe) - 28 doelpunten - 42 punten

7. Ivan Toney (Brentford), Lautaro Marinez en Habib Diallo- 20 doelpunten / 40 punten

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!