Breaking news

'Slecht nieuws voor Heitinga: Ajax benadert Bosz om nieuwe trainer te worden'

'Slecht nieuws voor Heitinga: Ajax benadert Bosz om nieuwe trainer te worden'

30-04-2023 23:02 Laatste update: 23:06
2

Ajax heeft Peter Bosz benaderd om de nieuwe trainer te worden. Dat wordt gemeld bij Studio Voetbal. De nieuwe technisch directeur Sven Mislintat gaf een paar weken geleden aan dat John Heitinga op pole-position lag voor hoofdtrainerschap, maar daar lijkt verandering in te zijn gekomen. 

Presentator Sjoerd van Ramshorst vertelt aan tafel bij het praatprogramma dat Bosz is benaderd door Ajax. Dat blijkt uit informatie van NPO Radio. Bosz gaf eerder nog aan dat de recordkampioen hem niet heeft benaderd, maar dat was op 9 april. Het is nog onbekend wanneer Ajax de oefenmeester gecontacteerd heeft. Heitinga vervult de rol van hoofdtrainer en hoeft nog niet voor zijn toekomst in Amsterdam te vrezen, volgens de journalist Jeroen Stekelenburg, die ook aan tafel zit. "Misschien kan Heitinga als zijn assistent werken, een mooie rol. Het komt voor hem nu veel te vroeg om het schip vlot te trekken in de chaos waarin Ajax verkeert." 

De nederlaag tegen PSV zal een factor kunnen spelen in het benaderen van Bosz, meldt Stekelenburg. "Ik hoop niet dat de mening daarover vandaag heel erg veranderd is. Dat is wel de voetbalwereld, maar dat zou natuurlijk heel erg triest zijn. Ik hoop dat Ajax al zijn plan had klaarliggen voordat deze bekerfinale begon. Heitinga is daar nu zo'n drie maanden trainer, je hebt toch een beeld van hoe hij te werk gaat? Als je nu zijn vertrek bekendmaakt, dan knak je iets in de spelersgroep", stelt de NOS-journalist.