Nieuws

Tuchel dient ontevreden Mazraoui van repliek: 'Het ligt alleen aan hem'

Tuchel dient ontevreden Mazraoui van repliek: 'Het ligt alleen aan hem'

28-04-2023 16:34

Bayern München-trainer Thomas Tuchel heeft van zich afgeslagen na de woorden van de teleurgestelde Noussair Mazraoui. De voormalig Ajax-speler wil meer speeltijd krijgen bij Der Rekordmeister, maar volgens Tuchel ligt dat volledig bij de verdediger zelf. 

Mazraoui sprak eerder in de week met Voetbal International over zijn onvrede. De rechtsback leek weinig onder de indruk van Tuchel. "De trainer zegt: ik ken je kwaliteiten niet, dus ik kan je niet zomaar opstellen. Het is duidelijk en eerlijk, maar ik ben er wel weer lekker mee. Inmiddels ben ik de vierde keuze als rechtsback..."

Tuchel heeft inmiddels gereageerd op de uitspraken van Mazraoui. "Ik wil ook dat hij meer speelt. Als hij speelt, dan betekent dat dat hij de beste rechts- of linksback in de selectie is', zei Tuchel in de aanloop naar het duel met Hertha BSC. 'Uiteindelijk stel je jezelf zelf op. Het ligt alleen aan hem", meent de Duitse oefenmeester. "Bij Bayern is de standaard zeer hoog. Als je maar vijf minuten krijgt, dan moet je in die vijf minuten leveren. Dat is simpelweg de standaard bij deze club."

Door de blessure van Alphonso Davies wordt Mazraoui in de basis verwacht tegen Hertha BSC. De vleugelverdediger speelde tot dusver 648 minuten bij elkaar in de Bundesliga. Daar waren veertien wedstrijden voor nodig.