Nieuws

Mazraoui uit onvrede bij Bayern München: 'Ik ben opeens vierde keuze'

Mazraoui uit onvrede bij Bayern München: 'Ik ben opeens vierde keuze'

27-04-2023 12:53

Noussair Mazraoui bevindt zich in een lastige situatie bij Bayern München. De voormalig Ajacied vecht in Duitsland voor speelminuten, die na de komst van Thomas Tuchel zeer gering zijn. Naar eigen zeggen is hij op de rechtsbackpositie vierde keuze.

Mazraoui mocht afgelopen zaterdag wel invallen in de uitwedstrijd tegen Mainz (3-1 nederlaag). Hij kwam binnen de lijnen als linksback, nadat Alphonso Davies het veld al vroeg met een blessure moest verlaten. "Ik moet helemaal opnieuw beginnen om krediet af te dwingen en speelminuten te krijgen", vertelt de ex-Ajacied in gesprek met Voetbal International. "Terwijl ik bij de vorige trainer had laten zien dat ze hier van me kunnen verwachten. Inmiddels ben ik de vierde keuze als rechtsback…"

De Marokkaans international is allesbehalve tevreden met het aantal speelminuten. "Ik ben 25 jaar, heb hier een goede periode gehad dit seizoen en een sterk WK gespeeld. Dan wil je gewoon spelen en niet als zoveelste keuze op de bank zitten", vertelt Mazraoui, die blijft strijden. "Iedereen die me kent, weet dat ik niet opgeef. Ik blijf vechten voor mijn plek, alleen de afgelopen periode was wel heel frustrerend en teleurstellend."