Wedstrijdverslag

Eredivisieclubs oefenen: Brama Twente-matchwinner, Rotterdams onderonsje onbeslist

Eredivisieclubs oefenen: Brama Twente-matchwinner, Rotterdams onderonsje onbeslist

26-04-2023 16:15 Laatste update: 16:19

Door de aankomende bekerfinale ligt de Eredivisie een weekendje stil, maar dat weerhoudt enkele ploegen niet om een oefenduel te spelen. FC Twente, Vitesse, Sparta Rotterdam, Excelsior, Go Ahead Eagles, RKC Waalwijk, FC Emmen en SC Cambuur kwamen in actie. Dit zijn de uitslagen van deze duels.

FC Twente - Vitesse

Het meest in het oog springende oefenduel is dat tussen Twente en Vitesse. De Tukkers hebben met 1-0 weten te winnen door een doelpunt van niemand minder dan Wout Brama. De 36-jarige middenvelder maakte afgelopen zondag na lang afwezig te zijn geweest weer voor het eerst minuten in de thuiswedstrijd tegen Sparta.

Het doelpunt van Brama, die afgelopen zondag voor de 350e keer in het veld stond in een Eredivisie-wedstrijd, maakte het enige doelpunt van de wedstrijd zo’n vijf minuten voor de rust. De goal kwam tot stand na een gekraakt schot van Manfred Ugalde.

Overige uitslagen

Sparta - Excelsior: 2-3 (Aleman, Melkersen; Naujoks (2), Agrafiotis)
Go Ahead Eagles - RKC: 2-2 (Sow (2x); Kuijpers, Bel Hassani)
FC Emmen - SC Cambuur: 2-1 (Assehnoun (2x); Breij)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!