Exclusive

Wanneer kan Paris Saint-Germain kampioen worden van de Ligue 1 in Frankrijk?

Wanneer kan Paris Saint-Germain kampioen worden van de Ligue 1 in Frankrijk?

21-05-2023 13:35 Laatste update: 27-05-2023 20:00

Paris Saint-Germain staat op het punt om de elfde landstitel uit de clubgeschiedenis bij te schrijven. De Parijzenaren staan met nog twee competitiewedstrijden te gaan zes punten voor op achtervolger RC Lens. Wanneer kan het sterrenelftal van PSG precies kampioen worden? VoetbalNieuws geeft antwoord op de meest prangende vragen.

PSG lijkt ook dit jaar weer de kampioen van Frankrijk te worden. De afgelopen tien seizoenen wist de steenrijke club al acht keer de titel binnen te slepen. Ook dit seizoen zal het titelfeestje naar alle waarschijnlijkheid in Parijs gevierd worden. Na de 1-2 overwinning op Auxerre kan het kampioenschap niet meer misgaan. De sterrenploeg heeft twee wedstrijden voor het eind een voorsprong van zes punten opgebouwd en heeft heeft een veel beter doelsaldo (+16) dan achtervolger Lens.

Wanneer is de titel officieel binnen?

De Parijzenaren spelen op 27 mei de kampioenswedstrijd op bezoek bij RC Strasbourg. Dat duel staat in speelronde 37 op het programma. Zowel bij een gelijkspel als bij een overwinning kroont PSG zich tot kampioen. Vorig seizoen stelde PSG in speelronde 34 de titel al veilig. 

Programma

27 mei: Strasbourg - PSG
3 juni: PSG - Clermont Foot 

Bekijk hier het volledige programma, de uitslagen en de stand in de Ligue 1.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!