Exclusive

Wanneer kan FC Barcelona kampioen worden van Spanje?

Wanneer kan FC Barcelona kampioen worden van Spanje?

05-05-2023 23:34 Laatste update: 14-05-2023 12:45

FC Barcelona staat op het punt om de 26e landstitel uit de clubgeschiedenis bij te schrijven. De Catalanen wonnen dinsdagavond tegen Osasuna en het gat met achtervolger Real Madrid bedraagt elf punten. Barça heeft ook nog een wedstrijd minder gespeeld en dus is de titel heel erg dichtbij. Wanneer kan Barça kampioen worden? VoetbalNieuws geeft antwoord op de meest prangende vragen.

FC Barcelona heeft met nog vijf wedstrijden te gaan een voorsprong van maar liefst elf punten op nummer twee Real Madrid, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld. De Madrilenen zijn in feite nog de enige echte concurrent om de titel in de Primera División, maar het moet raar lopen wil het nog spannend worden.

Alle duels winnen

Real Madrid ging dinsdag 3 mei verrassend onderuit bij Real Sociedad, waardoor Barcelona héél dicht bij de kampioenswedstrijd is. Dan zou er op zondag 14 mei gewonnen moeten worden van Espanyol, waarna de voorsprong op Real met nog vier wedstrijden te spelen groot genoeg zou zijn voor de eerste titel van Frenkie de Jong in zijn tijd bij FC Barcelona.

Bij puntverlies van Real of Barcelona wordt dit een ander verhaal, maar dat is moeilijk te voorspellen. De Catalanen hebben met Real Sociedad op papier nog maar één lastige tegenstander. Real neemt het nog op tegen Sevilla, terwijl de Madrilenen ook nog in de Champions League actief zijn.

Programma FC Barcelona

Espanyol (uit)
Real Sociedad (thuis)
Real Valladolid (uit)
RCD Mallorca (thuis)
Celta de Vigo (uit)

Programma Real Madrid

Manchester City (uit, Champions League)
Valencia CF (uit)
Rayo Vallecano (thuis)
Sevilla FC (uit)
Athletic Bilbao (thuis)

Bekijk hier het volledige programma, de uitslagen en de stand in de Primera Division.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!