Exclusive

Wanneer kan Napoli kampioen worden van de Serie A in Italië?

Wanneer kan Napoli kampioen worden van de Serie A in Italië?

04-05-2023 14:44 Laatste update: 14:44
1

SSC Napoli staat op het punt om de derde landstitel uit de clubgeschiedenis bij te schrijven. Door de grote voorsprong die de Napolitanen gedurende het seizoen hebben opgebouwd, kan het bijna niet meer mis. Wanneer kan Napoli kampioen worden? VoetbalNieuws geeft antwoord op de meest prangende vragen.

Napoli heeft met nog zes wedstrijden te gaan een voorsprong van maar liefst zestien punten op nummer twee Juventus, dat woensdagavond met 2-1 won van WS Lecce. SS Lazio staat na de zege op Sassuolo op 15 punten achterstand. Het lijkt er ontzettend sterk op dat Napoli voor het eerst sinds 1989/1990, het seizoen met Diego Armando Maradona, de titel gaat pakken in de Serie A. Er hoeft in de komende zes speelrondes namelijk nog maar één punt gepakt te worden.

Komende speelronde

De succesploeg van Luciano Spalletti kan donderdag 4 mei al kampioen worden. Daarvoor moeten Khvicha Kvaratskhelia en consorten minimaal een puntje pakken op bezoek bij Udinese. Als de Napolitanen gelijk weten te spelen of weten te winnen, dan is Napoli voor de derde keer in de clubgeschiedenis kampioen van Italië.

Bekijk hier de stand, het programma en de uitslagen in de Serie A.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!