Transfernieuws

Schuurs geniet interesse vanuit Engelse top: 'Maakt nog wel de nodige slippertjes'

Schuurs geniet interesse vanuit Engelse top: 'Maakt nog wel de nodige slippertjes'

22-04-2023 12:38

Perr Schuurs zou op den duur best een transfer kunnen maken naar de Premier League. Dat stelt Serie A-kenner Emile Schelvis in de #DoneDeal-podcast van VoetbalPrimeur. Schuurs speelt momenteel bij Torino, maar zou volgens meerdere geruchten interesse hebben gewekt van meerdere Engelse topclubs.

"Perr is wat beter geworden", zo vertelt Schelvis, die Schuurs bijna wekelijks in een 3-4-2-1-formatie ziet spelen. "Als je in een systeem met drie verdedigers speelt, moet je als centrale verdediger in ieder geval altijd de spits oppakken. Waar die ook is. Dus dan ga je de duels aan. Bij Ajax kun je nog een keer op overhouden en in de zone spelen, maar nu is het altijd duels. Je wordt sterker en moet ze winnen, zelfs over de middenlijn. Ook in aanvallend opzicht wordt er met koppen het een en ander wat van je verwacht."

De commentator ziet daarin een goede lijn bij Schuurs. "Maar ik heb hem ook nog wel de nodige slippertjes zien maken. Het is dus ook niet zo alsof het een grote successtory is. Als ik hem was zou ik nog één jaar in Italië blijven, misschien op een iets hoger level dan Torino en dan denk ik dat hij dan misschien – als je hem serieus gaat toetsen – misschien nog wel voor Engeland geschikt kan zijn. Of dat nou iets als Leeds United of Aston Villa is, of de eerste zes. Ik denk eerlijk gezegd het eerste."