Transfernieuws

'Barcelona smeedt plan om Messi terug te halen en bezuinigt flink op salarissen'

'Barcelona smeedt plan om Messi terug te halen en bezuinigt flink op salarissen'

19-04-2023 12:15

FC Barcelona denkt goed in de markt te liggen om Lionel Messi weer over te nemen van Paris Saint-Germain. Dat meldt de Spaanse krant El Mundo Deportivo woensdagochtend. De Catalanen zouden een contract voor twee seizoenen voor hun clubicoon hebben klaarliggen, die wel met een salarisverlaging akkoord moet gaan.

Het verhaal is inmiddels bekend. Messi vertrok in de zomer van 2021 bij Barcelona, omdat de club niet aan de eisen voor eventuele verlenging van zijn contract kon voldoen. Hij maakte een transfer naar Parijs en oogde er in zijn eerste seizoen op zijn gemak, maar dat beeld kenterde de afgelopen maanden. Messi won met Argentinië het wereldkampioenschap in Qatar en versloeg daarin Frankrijk. Iets wat het Franse publiek hem niet in dank afnam, evenals het feit dat men hem medeverantwoordelijk houdt voor de tegenvallende prestaties van de club. Hij werd zelfs gelangere tijd uitgefloten door zijn eigen aanhang.

Om een eventuele terugkeer te realiseren, bezuinigt Barcelona fors op haar salarishuishouding. Er zou naar verluidt zo'n 200 miljoen euro worden bespaard. Bovendien zou Messi zelf ook open moeten staan voor een flinke verlaging van zijn salaris. Barça houdt in ieder geval rekening met een stijging van ongeveer 30% van de clubinkomsten, mocht Messi aankomende zomer bij de club gaan tekenen.

Hij zou, net als Cristiano Ronaldo, een avontuur in de zandbak kunnen aangaan, maar men gaat er vanuit dat hij ‘gewoon’ in Europa blijft spelen.