Exclusive

Welke spelers van PSV lopen in de zomer van 2023 uit hun contract?

Welke spelers van PSV lopen in de zomer van 2023 uit hun contract?

21-04-2023 22:50 Laatste update: 20:04
1

Het einde van het Eredivisie-seizoen komt met de week dichterbij en dat geldt automatisch ook voor de transferzomer. Waar de miljoenen normaal gesproken over de toonbank vliegen, zijn er ook een aantal spelers die een transfervrije zomer tegemoet kunnen gaan. Dat geldt ook voor vier spelers van PSV. Deze spelers van de Eindhovenaren zijn in het bezit van een aflopend contract.

Fabio Silva

Silva is één van de vier spelers die in het bezit is van een aflopende verbintenis in het Philips Stadion. De Portugese aanvaller werd afgelopen transferwinter na het vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke aangetrokken door de Eindhovenaren. Hij wordt voor een half jaar gehuurd van Wolverhampton Wanderers, waardoor de twintigjarige spits komende zomer terug zal keren naar Engeland. PSV had namelijk geen koopoptie bedongen. Silva speelde na de winterstop veertien duels voor de club uit Eindhoven. Hierin was hij goed voor vijf goals en één assist.

Thorgan Hazard

Hazard kwam afgelopen winterstop ook naar Eindhoven. Tot grote verbazing werd de talentvolle Belg losgeweekt bij Borussia Dortmund. De huurovereenkomst loopt komende zomer echter al af. Vanwege blessureleed is de creatieveling nog niet echt van grote waarde geweest voor PSV dit seizoen. De Brabanders betaalden een half miljoen euro voor de Belg, die tot dusver slechts negen wedstrijden speelde voor PSV. Hij wist wel één keer het net te vinden, daarnaast leverde Hazard ook één assist.

Jarrad Branthwaite

Branthwaite kwam in de zomer van 2022 al op huurbasis naar PSV. De talentvolle Engelsman stond onder contract bij Everton, waar hij geen uitzicht had op speelminuten. Een tijdelijke overstap naar de Eredivisie leek dan ook een goede uitkomst. Tot dusver zijn beide partijen erg te spreken over elkaar. Naar verluidt ziet zowel PSV als Branthwaite een langer verblijf wel zitten. Als de Eindhovenaren er niet uit weten te komen met Everton, zal de twintigjarige Engelsman echter gewoon terugkeren naar Liverpool.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door PSV (@psv)

Sávio

De Braziliaanse Sávio werd afgelopen zomer ook als groot talent gepresenteerd in het Philips Stadion. Het Franse Troyes nam de balvirtuoos over van Atlético Mineiro en besloot hem direct bij PSV te stallen om ervaring op te doen. In Eindhoven hebben de supporters echter weinig van hem gezien. Hij kwam mede door blessureleed slechts acht keer in actie voor PSV 1. Hierin was hij goed voor twee assists. Ook speelde Sávio negen wedstrijden mee met het beloftenelftal van de Eindhovenaren.