Exclusive

Eindhovense interesse in Sánchez: deze spelers speelden voor Ajax en PSV

Eindhovense interesse in Sánchez: deze spelers speelden voor Ajax en PSV

11 juli - 17:50 Laatste update: 17 juli - 08:19

Het Eindhovens Dagblad en Voetbal International maakten onlangs bekend dat PSV interesse heeft in ex-Ajacied Davinson Sánchez. De kans is dus aanwezig dat de Colombiaanse stopper de volgende voetballer wordt die zowel in Amsterdam als Eindhoven een contract gaat ondertekenen. Welke spelers speelden voor Ajax én PSV? VoetbalNieuws somt het voor je op.

Steven Bergwijn

De aanvaller speelde zes jaar in de jeugd van Ajax, maar in 2011 maakte hij de overstap naar de jeugd van PSV. Daar werkte de linksbuiten zich op tot het eerste elftal. Bij de Eindhovenaren groeide hij uit tot een absolute vedette. In 149 duels scoorde Berwgijn 31 keer en gaf hij 41 assists, waarna hij voor dertig miljoen euro naar Tottenham Hotspur trok. In de Premier League wilde het niet lukken voor de aanvaller. Ajax nam hem in de zomer van 2022 over van de Londenaren voor maar liefst 32 miljoen euro. Ook bij de Amsterdammers is het nog niet wat men ervan verwachtte, maar de aanvaller scoorde al wel vijftien keer en gaf zes assists in 39 duels.

Mohammed Ihattaren

Ihattaren genoot zijn jeugdopleiding bij PSV en brak daar uiteindelijk op zeventienjarige leeftijd door onder Mark van Bommel. Na een veelbelovende start ging het onder Roger Schmidt snel bergafwaarts. Na tien goals en elf assists in 74 duels voor de Eindhovenaren tekende Ihattaren voor Juventus, dat hem direct verhuurde aan Sampdoria. Die verhuurperiode liep mis, waarna hij aan Ajax verhuurd werd. Bij de Amsterdammers kwam de technicus mede door zijn fitheid maar tot één duel in de hoofdmacht. Dat was in de met 2-1 verloren bekerfinale tegen uitgerekend PSV.  

Klaas-Jan Huntelaar

De spits staat bekend als een échte Ajacied, maar voordat Huntelaar zich via AGOVV Apeldoorn, De Graafschap en sc Heerenveen opwerkte naar Ajax, speelde de spits bij PSV. Tot een doorbraak bij de Eindhovenaren kwam het niet. Uiteindelijk kwam de aanvaller maar één keer uit voor PSV. Voor Ajax speelde Huntelaar 257 duels, waarin hij 158 keer scoorde en 43 keer assists gaf.

Ronald Koeman

Koeman speelde in de jeugdopleiding voor FC Groningen en maakte daarna in 1983 de overstap naar Ajax. De verdediger speelde drie jaar voorde Amsterdammers om vervolgens direct de overstap naar PSV te maken na 114 duels, 31 goals en elf assists voor Ajax. Voor PSV speelde Koeman 130 keer, waarin hij 63 keer scoorde en 36 assists gaf.

Jaap Stam

Stam genoot zijn jeugdopleiding bij DOS Kampen en werkte zich via PEC Zwolle, SC Cambuur Leeuwarden en Willem II op naar PSV. De verdediger speelde twee jaar voor de Eindhovenaren. In die twee jaar speelde Stam 98 keer, daarin gaf de verdediger vier assists en scoorde hij elf keer. Daarna speelde Stam voor Manchester United, SS Lazio en AC Milan om zijn carrière af te sluiten bij Ajax. Voor de Amsterdammers speelde Stam 52 keer. Daarin scoorde hij twee keer en één keer gaf hij een assist.

Deze spelers speelden ook voor Ajax en PSV

Nick Viergever
Andre Ooijer
Kenneth Perez
Stanley Menzo
Gerald Vanenburg
Ismael Aissati
Peter Hoekstra
Frank Arnesen
John Bosman
Jason Culina
Wim Jonk
Siem de Jong
Florian Jozefzoon
Wim Kieft
Soren Lerby
Andy van der Meyde
Gerald Sibon
Michael Reiziger
Jan Wouters
Jurgen Colin
Zakaria Labyad
Dennis Rommedahl
Rob Wielaert
John Veldman
Patrick Kluivert
Marciano Vink

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s