Nieuws

Perez ziet PSV'er ondermaats presteren: 'Met Fabio Silva heb je wél tempo'

Perez ziet PSV'er ondermaats presteren: 'Met Fabio Silva heb je wél tempo'

10-04-2023 13:02
2

Kenneth Perez liep het afgelopen weekend niet warm voor Luuk de Jong. De oud-speler en analist meent dat de spits van PSV het tempo behoorlijk uit de wedstrijd haalde voor de Eindhovenaren.

PSV had het lang lastig met Excelsior, maar liep in het laatste kwartier alsnog uit naar een 4-0 overwinning. Goed was het spel echter niet: de ploeg werd bij het rustsignaal uitgefloten door het thuispubliek. "Luuk de Jong is een zeer, zeer waardevolle speler", begint Perez bij Dit Was Het Weekend. "Maar als hij daar staat, komt er geen dynamiek. Dan ga je dus de lange bal op hem spelen. Hij gaat natuurlijk niet diep lopen of dat soort dingen."

De Jong bedankte onlangs voor het Nederlands elftal om zich volledig op PSV te richten, maar de fysieke gesteldheid van de spits kan nog wel eens parten gaan spelen. "Als je dynamiek wil hebben, heb je meer spelers nodig die lopen, breed en diep, ook om ruimte voor anderen te maken", stelt Perez. "Ik weet ook niet of Fábio Silva daar wel de juiste man voor is, maar toen hij in de spits ging spelen, was er wél tempo. Toen waren er natuurlijk meer ruimtes, daarom is het ook wel een beetje oneerlijk."

Perez vraagt zich af of De Jong nog als aanvalsleider kan dienen. "ik kan me voorstellen dat PSV denkt: we willen heel graag gebruik maken van Luuk de Jong, maar willen we hem ook als onze absolute aanvalsleider? Of willen we hem als back-up hebben en gaan we op zoek naar een betere, meer dynamische eerste spits? Die vraag moeten ze stellen."