Nieuws

Flekken maakt grote indruk tegen Bayern: 'Jammer van die goal, niet zijn schuld'

Flekken maakt grote indruk tegen Bayern: 'Jammer van die goal, niet zijn schuld'

08-04-2023 17:32 Laatste update: 17:39

Mark Flekken was zaterdag in goede doen tegen Bayern München. De doelman van Freiburg had alleen geen antwoord op een pegel van Matthijs de Ligt. In de studio van Viaplay is men te spreken over de Nederlandse sluitpost.

Frank de Boer is onder de indruk van de doelman, die al lange tijd goede statistieken overlegt in de Bundesliga. "Flekken was weergaloos deze wedstrijd, hij had ongelooflijke reddingen. Hier kon hij niks aan doen, jammer voor Flekken, want voor de rest was hij fantastisch. Sané ging twee keer alleen op de keeper af en maakte hem twee keer niet. Hij dwingt dat af, dat spelers gaan twijfelen."

John van 't Schip sluit zich aan bij De Boer. "Hij is erg goed in de 1 tegen 1, hij komt goed uit en heeft een geweldige reactiesnelheid. Flekken blijft toch goed staan, waardoor de aanvaller gaat twijfelen."

Flekken zit sinds 2018 bij Freiburg en hield in 26 wedstrijden al tien keer de nul dit seizoen. Flekken verliet in 2009 de jeugdopleiding van Roda JC om in Duitsland aan de slag te gaan.