Exclusive

Wie is Jeremie Frimpong, de veelbesproken Nederlander van Bayer Leverkusen?

Wie is Jeremie Frimpong, de veelbesproken Nederlander van Bayer Leverkusen?

29-05-2023 19:22 Laatste update: 11-06-2023 11:25

Jeremie Frimpong staat in de belangstelling van onder meer Manchester United, Bayern München en FC Barcelona. De 22-jarige rechtsback van Bayer Leverkusen maakt al langere tijd indruk in de Duitse Bundesliga en is dan ook de aankomende interlandperiode één van de meest opvallendste afwezige in de selectie van het Nederlands elftal. VoetbalNieuws stelt de Nederlandse revelatie aan je voor.

Frimpong werd op 10 december 2000 geboren in Amsterdam, maar verhuisde met zijn familie op jonge leeftijd al naar Engeland. Op negenjarige leeftijd werd hij als klein jongetje ontdekt en opgepikt door Manchester City, waar hij uiteindelijk de hele jeugdopleiding doorliep. Frimpong zou uiteindelijk tot zijn negentiende in Manchester wonen. 

Vertrek bij Manchester City

Van een doorbraak in het eerste elftal kwam het niet bij City en dus besloot Frimpong in de zomer van 2019 te verkassen, Hij tekende bij de Schotse topclub Celtic en groeide direct uit tot onbetwiste basisspeler. De Amsterdammer dwong in anderhalf jaar tijd een transfer naar de Bundesliga af. Bayer Leverkusen werd zijn volgende bestemming en dat bleek een gouden overstap van Frimpong.

Ontwikkeling bij Bayer Leverkusen

Bij Bayer Leverkusen speelde Frimpong zich al snel in de kijker en dat leverde hem enkele maanden na zijn transfer een plek op in de voorselectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Louis van Gaal zou hem in datzelfde jaar als back-up voor Denzel Dumfries meenemen naar het WK in Qatar. Frimpong kreeg echter geen speelminuten op de eindronde en wacht nog altijd op zijn officiële debuut in Oranje.

Prachtige vervolgstap in het verschiet

Frimpong is uitgegroeid tot één van de uitblinkers bij Bayer Leverkusen en dat is af te lezen uit zijn statistieken. De aanvallend ingestelde rechtsback was in 83 duels goed voor maar liefst tien doelpunten en achttien assists. Deze prestaties zijn bij de Europese topclubs niet onopgemerkt gebleven. Naar verluidt hopen onder meer FC Barcelona, Manchester United en Bayern München Frimpong deze zomer aan te trekken.