Transfernieuws

'Serieuze interesse vanuit Portugal voor Giménez, club praat al met management'

'Serieuze interesse vanuit Portugal voor Giménez, club praat al met management'

04-04-2023 07:24
1

Volgens de Portugese krant O Glorioso is Benfica serieus geïnteresseerd in Santiago Giménez. De club zou zelfs al gesprekken hebben gevoerd met het management van de Feyenoord-spits. Dat meldt de doorgaans goed ingevoerde journalist Pedro Sepulveda.

Feyenoord zou in eerste instantie een bedrag van om en nabij de 20 à 25 miljoen euro willen vangen voor haar Mexicaanse goaltjesdief. Zijn contract in De Kuip loopt immers nog tot medio 2026. De Rotterdammers namen Giménez in de zomer van 2022 voor vier miljoen euro over van Cruz Azul.

Giménez' vader gaf in een interview echter eerder aan dat zijn zoon voorlopig van plan is om bij Feyenoord te blijven, dat momenteel koploper is in de Eredivisie en dus een goede kans maakt om volgend seizoen in de Champions League uit te komen. "Door de manier waarop Santiago speelt, kan er interesse komen van clubs. Soms kan het dan moeilijk zijn om iemand te behouden", zei hij destijds.

De aanvaller was in de Eredivisie al negen keer trefzeker en laat zich ook in de KNVB beker en de Europa League gelden. In het Europese toernooi wist de Mexicaan al vijf keer het net te vinden. Giménez staat er dus internationaal goed op, en dat weet ook algemeen directeur Dennis te Kloese. "Het zit voortdurend vol met scouts die hem komen bekijken", zo vertelde hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. Desondanks heeft nog geen enkele club een officieel bod ingediend bij Feyenoord.

Naast Giménez zou Benfica ook serieuze interesse hebben in Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü. Dat maakte 1908.nl vrijdag bekend. Afgelopen winter was dat ook al het geval. Toen stelden de Rotterdammers een bedrag van om en nabij de veertig miljoen te willen vangen voor haar groeiparel. De ploeg van oud-PSV-trainer Roger Schmidt winkelde al eens eerder in De Kuip. In de zomer werd Fredrik Aursnes bijvoorbeeld naar Lissabon gehaald.