Emmen toont veerkracht en pakt cruciale driepunter in degradatiekraker met Cambuur

01-04-2023 22:03

FC Emmen heeft zaterdagavond een zeer belangrijke overwinning geboekt op SC Cambuur. De Drenten kwamen in de tweede helft op achterstand, maar spoelden die in de slotfase weg. Daardoor staat de ploeg van Dick Lukkien een voorlopige veilige plaats in de Eredivisie.

Emmen was in de eerste helft de bovenliggende partij en kreeg dan ook de meeste kansen, maar scoren deed het niet. Ook Cambuur liet dat na, waardoor er werd gerust met een 0-0 tussenstand.

In de tweede helft ontbrandde de wedstrijd. In de 68e minuut kopte Mitchel Paulissen de thuisploeg op voorsprong. Emmen-doelman Mickey van der Hart had er geen antwoord op. Datzelfde gold tien minuten later aan de andere kant voor Robbin Ruiter. Na een aanval over rechts kwam de bal op randje zestien voor de voeten van Ahmed El Messaoudi, die knap raak schoot.

In een nogal gelijk opgaande slotfase ontstonden er kansen over en weer, maar wist Emmen uiteindelijk aan het langste eind te trekken. Jeroen Veldmate kopte een vrije trap van Mark Diemers binnen en tekende zodoende voor een meer dan cruciale treffer voor de Drentenaren.

Voor Cambuur komt degradatie nu heel dicht bij. De ploeg van Sjors Ultee is hekkensluiter in de Eredivisie en heeft een achterstand van maar liefst acht punten op de veilige vijftiende plaats, die na zaterdagavond dus wordt bezet door FC Emmen.