Nieuws

De Jong heeft een goed bericht voor Cambuur-fans: 'Ik ga weer rustig opbouwen'

De Jong heeft een goed bericht voor Cambuur-fans: 'Ik ga weer rustig opbouwen'

06-01-2022 14:51

Henk de Jong heeft laten weten dat hij het naar omstandigheden goed maakt. Bij de hoofdtrainer van de ploeg uit Leeuwarden werd in december een cyste in zijn hoofd geconstateerd. Hij hoeft niet geopereerd te worden en zal in een rustig tempo weer aan het werk gaan bij de nummer acht van de Eredivisie.  

De Jong vertelt in een opgenomen videoboodschap over de afgelopen tijd. "Er is begin december een vrij grote cyste in mijn hoofd aangetroffen. De dokters hebben daarnaar gekeken en hebben mij fantastisch geholpen. Ze hebben mij geadviseerd de cyste te laten zitten, zonder een grote ingrijpende operatie." 

De 57-jarige oefenmeester gaat binnenkort weer aan het werk bij Cambuur. "Ik heb een goed bericht. Ik mag rustig weer opbouwen. Dat zal betekenen dat ik vanaf morgen (vrijdag, red.) weer zo nu en dan op de club zal zijn. Rondom de wedstrijden ben ik er gewoon weer bij." 

"Ik moet weer opbouwen en daar heb ik tijd voor nodig. Ik zal moeten denken over hoe ik mijn leven op dit moment inricht. Ik ga minder doen, geen lezingen en geen interviews. Ik heb er weer sin an om met jullie van het voetbal te genieten", besluit De Jong met een brede glimlach.