Nieuws

Geertruida traint dansend binnen, Bijlow zonder gips op Feyenoord-trainingsveld

Geertruida traint dansend binnen, Bijlow zonder gips op Feyenoord-trainingsveld

28-03-2023 12:20 Laatste update: 12:26

Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida zijn op het trainingscomplex van Feyenoord gespot. De doelman traint weer voor het eerst mee met zijn handen, terwijl de verdediger binnen een programma afwerkt na zijn opgelopen blessure bij het Nederlands elftal.

Na enkele weken in de tweede seizoenshelft brak Bijlow zijn pols, waardoor hij meerdere weken aan de kant stond bij Feyenoord. De doelman, die werd vervangen door Timon Wellenreuther, werd al eerder meevoetballend op het trainingsveld gespot. Dinsdag heeft Bijlow weer voor het eerst handschoenen aan, wat impliceert dat hij de training gaat afwerken met zijn handen.

Geertruida viel afgelopen vrijdag uit bij het Nederlands elftal met een ogenschijnlijk vervelende hamstringblessure. Bondscoach Ronald Koeman concludeerde al snel dat het er 'niet goed uitzag' en dat bleek enkele dagen later wel aangezien de verdediger werd teruggestuurd naar Rotterdam. Naar verluidt heeft Geertruida maandag verschillende tests ondergaan, waar Feyenoord nog niets over heeft gecommuniceerd. De verdediger werd dinsdagochtend op de club gespot door Rijnmond, trainend en dansend in het krachthonk van de Stadionclub. Wat dat precies te betekenen heeft, is nu de grote vraag.

Ook Gernot Trauner keerde terug bij Feyenoord met een blessure. De Oostenrijker viel uit tijdens een interland en is uit voorzorg terug naar Rotterdam gekomen. Hoe ernstig de situatie van de Kale Kletser is, is ook nog niet bekend.