Opstellingen

Oranje-opstelling bekend: Koeman voert vier wijzigingen door voor Gibraltar-thuis

Oranje-opstelling bekend: Koeman voert vier wijzigingen door voor Gibraltar-thuis

27-03-2023 19:39 Laatste update: 19:45
2

Oranje gaat met vier nieuwe namen in de basis ten opzichte van het duel van vrijdag tegen Frankrijk (4-0 nederlaag) beginnen aan het thuisduel van Oranje met voetbaldwerg Gibraltar. Onder meer de van een virusinfectie teruggekeerde Matthijs de Ligt begint. Mats Wieffer kan zich verheugen op zijn basisdebuut.

Na de kansloze avond in het Stade de France houdt Koeman vast aan Jasper Cillessen als doelman. Dat betekent dat Mark Flekken en Bart Verbruggen als reservekeepers zullen fungeren. In het hart van de verdediging krijgt De Ligt de voorkeur boven Jurriën Timber. Denzel Dumfries, teruggekeerd van een schorsing, is als rechtsback de vervanger van de geblesseerd afgehaakte Lutsharel Geertruida. 

Kenneth Taylor, tegen Frankrijk al na 33 minuten gewisseld, verdwijnt uit de basis. Voor hem in de plaats verschijnt Feyenoord-middenvelder Wieffer aan de aftrap. Daarmee mag de jongeling zich verheugen op zijn Oranje-debuut. Hij wordt geflankeerd door Georginio Wijnaldum als contoleur en Xavi Simons als nummer tien. 

In de aanval begint Wout Weghorst als spits, waardoor Memphis Depay zich als linksbuiten mag laten zien. Anders dan bij Ajax gebruikelijk begint Steven Berghuis opnieuw als rechtsbuiten onder Koeman. De aftrap in de Kuip is maandagavond om 20.45 uur. 

De opstelling van Oranje: Cillessen; Aké, Van Dijk, De Ligt, Dumfries; Wieffer, Wijnaldum, Simons; Memphis, Weghorst, Berghuis.

De wissels van Oranje: Verbruggen, Timber, Taylor, Klaassen, Malen, Malacia, Gravenberch, Gakpo, Flekken, De Roon, Brobbey, Blind.