Nieuws

Toekomst verhuurde Gorter bij Ajax is ongewis: 'Dat gaf me wel een signaal'

Toekomst verhuurde Gorter bij Ajax is ongewis: 'Dat gaf me wel een signaal'

23-03-2023 09:34

Jay Gorter vertrok na de winterse komst van Gerónimo Rulli op huurbasis naar Aberdeen FC. Nu lijkt het contract van Remko Pasveer te worden verlengd bij Ajax. De verhuurde doelman verbaast zich over de gang van zaken.

"Het aparte daarvan vind ik: ik heb niets gehoord", steekt Gorter van wal tegenover Ajax Showtime. "Ik heb het ook gelezen, maar ik heb mijn contract opengebroken met het idee dat ik als ik terug ben ik kan laten zien dat ik van waarde kan zijn en Ajax liet zien dat ze vertrouwen in mij hebben in hoe ik mij ga ontwikkelen. Ik heb ook nog geen gesprek gehad met Ajax over hoe mijn perspectief is als ik terugkom, dat vind ik wel jammer."

"Het was niet echt een domper, maar het gaf me wel een signaal van: als er nu iets op transferbasis voorbij komt wat mij goed zou doen, zou ik niet twijfelen om te gaan", vervolgt Gorter. "Er was zoveel onduidelijkheid dat ik eigenlijk wel open stond voor een verkoop. Daar heb ik serieus naar gekeken en er was ook serieus veel interesse. Dat ik niet verkocht ben, heeft met Ajax te maken."

"Ik mocht niet verkocht worden. Ik mocht alleen op huurbasis vertrekken. Je weet ook dat Ajax niet zomaar veel geld uitgeeft aan een nieuwe keeper en hem een langdurig contract geeft. Rulli heeft ook bewezen dat hij op een heel aardig niveau mee kan. Voor mij is domper een groot woord, maar ik zag wel het licht: Ik wist hoe het ervoor stond", sluit Gorter af.