Nieuws

Ajax-commissaris neemt PSV als voorbeeld: 'Hebt de verantwoordelijkheid als club'

Ajax-commissaris neemt PSV als voorbeeld: 'Hebt de verantwoordelijkheid als club'

23-03-2023 07:35

Pier Eringa, de nieuwe president-commissaris van Ajax, vindt het goed dat er hard wordt opgetreden tegen misdragingen in een voetbalstadion. PSV heeft wat hem betreft het goede voorbeeld gegeven met het optreden tegen de veldbestormer.

In het verleden werkte Eringa als korpschef bij de politie. Ook hij ziet dat het geregeld fout gaat in de Nederlandse voetbalstadions. De kleine minderheid moet volgens de commissaris gestraft worden. "Je wil het niet laten verzieken door een kleine groep die er een potje van maakt. Je hebt de verantwoordelijkheid als club, KNVB en overheid om daaraan te werken. Als het goed is, doe je dat samen. Ik vind dat je hele sterke maatregelen mag nemen tegen een kleine groep die het verziekt voor een grote groep", aldus Eringa bij Op1.

"PSV pakt hier zelf de verantwoordelijkheid en wacht niet op de KNVB en het OM", gaat Eringa verder. De Eindhovenaren gaven de veldbestormer een stadionverbod van veertig jaar, nadat hij de doelman van Sevilla aanviel. "Normaal gesproken komt zo'n man dan niet meer in een stadion"

"Als je ziet wat hij heeft gedaan, verdien je het niet om in een stadion te komen. Ik vind dat PSV het uitstekend doet. We hopen op de ranglijst hoger te eindigen dan PSV, maar op dit vlak doen ze het heel goed. Je wil niet dat de randzaken dominant worden."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!