Nieuws

Bassey krijgt ervan langs na Klassieker-optreden: 'Gewoon teruggeven, een schande'

Bassey krijgt ervan langs na Klassieker-optreden: 'Gewoon teruggeven, een schande'

21-03-2023 07:11 Laatste update: 07:24

Calvin Bassey is een schande voor Ajax, zo klinken de harde woorden van Andy van der Meijde. De voormalig profvoetballer zou de verdediger 'gewoon teruggeven' aan Rangers FC.

Bassey ligt onder vuur na zijn optreden in de Klassieker tegen Feyenoord (2-3). De linkspoot stond centraal verdediging en maakte zowel verdedigend als in de opbouw een weifelende indruk. Trainer John Heitinga verdedigde de Nigeriaan na afloop van het duel, maar in de media krijgt Bassey er flink van langs.

"Als ik trainer was van Ajax zou ik zeggen: Bassey, jij gaat mooi op het bankie zitten. Je gaat punten verliezen zo", begint Van der Meijde bij Veronica Offside. De analist zag dat Bassey op een gegeven moment werd overgeslagen door zijn ploeggenoten. "Hij heeft de eerste drie ballen zo in de voeten van een Feyenoorder gespeeld. Dan moet je om gaan schakelen van aanval naar verdediging. Op een gegeven moment zag ik Álvarez gewoon opendraaien."

"Misschien is het een lieve, leergierige jongen, maar dit kan niet bij Ajax", vervolgt Van der Meijde, die wel weet wat hij met de verdediger zou doen. "Je gaat hier geen punten mee pakken. Ik zou hem gewoon teruggeven, gewoon weg. Dit kan niet bij Ajax. Dit gaat niet, het is een schande", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!