Nieuws

Steenharde kritiek op Bassey: 'Hij is het faillissement van het aankoopbeleid'

Steenharde kritiek op Bassey: 'Hij is het faillissement van het aankoopbeleid'

20-03-2023 22:59

Valentijn Driessen is in de KickOff-podcast van De Telegraaf zeer kritisch op Calvin Bassey. Collega Mike Verweij verwacht dat Ajax de verdediger voor hetzelfde bedrag weer kan verkopen aan een Engelse club.

"Calvin Bassey is het faillissement van het aankoopbeleid", steekt Driessen van wal. "Met zo’n speler wil je niet voor de dag komen. Dan wordt hij later verdedigd omdat het verdedigend prima is, maar als verdediger van Ajax moet je iets met een bal kunnen. Die jongen werd kleiner en kleiner. Het is gewoon echt Ajax-onwaardig. Ik kan me niet voorstellen dat Hato het aan de bal minder doet dan Bassey."

Ajax haalde Bassey deze zomer voor 23 miljoen euro op bij Rangers FC. Verweij verwacht dat de Amsterdammers eenzelfde soort bedrag voor hem kunnen vangen. "Het is een voordeel dat hij een Engels paspoort heeft. Dat maakt hem interessant voor Engelse clubs, omdat je homegrown spelers moet hebben. Ik denk dat Ajax hem voor dezelfde prijs kan verkopen. Dan zou ik volop met Hato aan de slag gaan, want dat is een megatalent."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!