Nieuws

Waar en wanneer is de loting voor de kwartfinales van de Conference League?

Waar en wanneer is de loting voor de kwartfinales van de Conference League?

17-03-2023 06:30 Laatste update: 06:30

Met de returns in de achtste finales van de Conference League achter de rug staat de loting voor de kwartfinales van het toernooi ook alweer voor de deur. Waar en wanneer vindt deze eerstvolgende Conference League-loting plaats? VoetbalNieuws dient als je agenda.

In totaal zijn er naast Nederlandse trots AZ Alkmaar nog zeven ploegen actief in de Conference League. Het gaat om KAA GentFiorentinaLech Poznan, FC Basel, West Ham UnitedOGC Nice, en RSC Anderlecht. Slechts vier van deze acht clubs gaan de halve finale van het op twee na grootste Europese toernooi voor clubteams bereiken. 

Op vrijdag 17 maart zal er om 14.00 uur worden geloot in het House of European Football in het Zwiterse Nyon. Uit deze loting zal blijken wie tegen elkaar kunnen spelen in de kwartfinales, halve finales en finale, gezien er zich direct een speelschema voor het vervolg van de competitie zal vormen. Het gaat om een open loting. Dat wil zeggen dat elk team elk ander team kan loting. Er kunnen dus ook affiches tussen twee clubs uit hetzelfde land uit de koker komen.

De eerste wedstrijden in de kwartfinales zullen vervolgens op donderdag 13 april 2023 plaatsvinden.