Nieuws

Waar en wanneer is de loting voor de kwartfinales van de Champions League?

Waar en wanneer is de loting voor de kwartfinales van de Champions League?

17-03-2023 08:11 Laatste update: 10:51

Nu bekend zijn wie de kwartfinalisten van de Champions League zijn, is het weer tijd voor de loting. Wanneer vindt de loting voor de volgende ronde van het miljardenbal eigenlijk plaats? VoetbalNieuws dient als je agenda.

Met Chelsea, Bayern München, AC Milan, Benfica, Real Madrid, Internazionale, Manchester City en SSC Napoli zijn er in totaal nog acht teams over. Zij schakelden Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain, Tottenham Hotspur, Club Brugge, Liverpool, FC Porto, RB Leipzig en Eintracht Frankfurt uit. Wat opvalt is dat de Italianen met drie clubs de overhand hebben in het restant van de Champions League.

Op vrijdag 17 maart zal er om 12.00 worden geloot in het Zwitserse Nyon. Het gaat om een open loting. Dat wil zeggen dat elk team elk ander team kan loting. Er kunnen dus ook affiches tussen twee clubs uit hetzelfde land uit de koker komen.

De eerste wedstrijden in de kwartfinales zullen vervolgens op 11 en 12 april 2023 worden gespeeld.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!